Dat communiceert beter!

WIJN AAN ZEE

Onder de naam 'Wijn aan Zee' organiseert Gansner & Lotte wijnproeverijen, wijncursussen, evenementen en workshops op leuke inspirerende locaties of bij u op het bedrijf. 

Wil je een leerzame workshop, een bijzondere proeverij of een leuk evenement met wijn organiseren? Dan ben je bij Wijn aan Zee aan het juiste adres! Wijn aan zee organiseert ook wijn- (en spijs) cursussen voor horecamedewerkers en voor wijnliefhebbers die meer willen weten over wijn. Van SDEN I tot SDEN III niveau. 
Op de hoogte blijven van al onze evenementen? Volg ons via Facebook https://www.facebook.com/wijnaanzee,

Onze cursussen:

Wijnproeven, een introductie

Deze introductie is bedoeld voor iedereen die in 1 avond meer van wijn wil weten en wil leren proevenWat is wijn? Hoe proef ik wijn? En wat zijn belangrijke herkomstgebieden? 

Na deze avond ben je bekend met de basistechnieken van het wijnproeven en weet je de verschillen tussen de belangrijkste druivenrassen qua kleur, geur en smaak. Wil je na deze introductie meer weten over wijn?  Geef je dan op voor de de basiscursus wijn (SDEN 1). 

Duur 2,5 uur

Kosten € 39,50. 

Data 2016 

  • Dinsdag 24 februari 2016 van 19.30 tot 22.00 uur  

  • Woensdag 10 maart van 19.30 tot 22.00 uur  

Aanmelden kan via deze link

 

Basiscursus wijn (SDEN1-wijnvignet)

Deze cursus is voor iedereen die meer van wijn wil weten en wil leren proeven. De cursus bestaat uit twee avonden van 2,5 uur met theorie en veel aandacht voor het proeven. Je leert meer over wijnproeven, de kenmerken van wijn, de belangrijke herkomstgebieden en de verschillen tussen de druivenrassen ? Een interactieve cursus waarbij verschillende wijnen, druivenrassen en wijnstijlen aan bod komen. Na afloop kun je, indien gewenst, online examen doen om het officiële SDEN1-wijnvignet te halen. 

Duur 2 x 2,5 uur

Kosten €99 voor twee avonden, inclusief lesmateriaal en wijnen. 

Data voorjaar 2016: 

  • Woensdag 9 en 16 maart 2016 van 19.30 tot 22.00 uur (vol)
  • Dinsdag 12 en 19 april 2016 van 19.30 tot 22.00 uur (nog 4 plaatsen vrij)
  • Donderdag 2 en 9 juni 2016 van 19.30 tot 22.00 uur

 

Aanmelden kan via deze link

Cursus Wijn & Spijs

Deze cursus duurt ongeveer 2,5 uur en is bedoeld voor de geoefende proever die meer wil weten over het combineren van wijn en spijs. We bespreken zaken die belangrijk zijn voor het zoeken naar de combinatie. Uiteraard brengen we het geleerde meteen in de praktijk door een aantal wijnen met verschillende hapjes te combineren. Zo proef je meteen waarom het een wel goed combineert met de wijn en het andere niet. Een leuke informatieve les! 

Kosten € 37,50 pp inclusief lesmateriaal, wijnen en hapjes.

  • Zondag 6 maart van 15.00 tot 17.30 uur (vol)
  • Zondag 3 april van 15.00 tot 17.30 uur (nog 3 plaatsen vrij)

Besloten groep

Wil je met een besloten groep een cursus volgen of een proeverij organiseren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Samen prikken we een geschikte datum, tijd en locatie. Neem contact op met Wijn aan Zee voor meer informatie M 06-25425318 kristi@gansnerlotte.nl

 

Wijnproeverijen:

Vind je het leuk om met vrienden, familie of collega's een leuke middag of avond te organiseren en meer te leren over wijn? Neem dan contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Samen ontdekken we wijnwereld en proeven we heerlijke wijn-spijs combinaties. Op basis van uw wensen of het gekozen thema zorgt Wijn aan Zee voor een proeverij van wijnen, bijbehorende uitleg en passende hapjes. Heb je er al zin in? Neem contact op met Kristi Gansner via M 06-254 253 18 of kristi@gansnerlotte.nl. 

Een proeverij bestaat uit 8 wijnen en kost €25 per persoon bij een deelname van minimaal 10 personen. De duur van een proeverij is ongeveer 2 uur. Het thema stellen we in overleg vast. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden:

OUDE WERELD <> NIEUWE WERELD. Aan de hand van een aantal internationale druivenrassen zoals de Cabernet Sauvignon, de sauvignon blanc of de Chardonnay proeven we 8 wijnen uit verschillende werelden.

THEMA. We proeven 8 wijnen aan de hand van een thema. Dat kan een land, een streek of een druivenras zijn.

BUBBELS. Bij deze proeverij vertellen wij u over het productieproces van mousserende wijnen. We proeven 6 bubbels o.a. Champagne, Prosecco, Sekt, Crémant en Cava


Uitbreiding wijnproeverij met spijs

U kunt uw proeverij uitbreiden met een aantal hapjes: 

DE BASIS. Naast de wijnen serveren we een aantal kleine hapjes zoals een stukje kaas, worst, fruit of chocolade. Het doel is om te ervaren wat de invloed is op de wijn. De extra kosten van deze basis uitbreiding zijn € 5 pp. 

HIGH WINE. De wijnproeverij wordt uitgebreid met kleine hapjes. Alle hapjes zijn specifiek uitgekozen bij een wijn om te laten zien hoe smaken elkaar versterken en ondersteunen. Bij hapjes kun je denken aan een soepje, blini met zalm, crostini met tomaat, advocado met garnalen, gerookte ham, bijzondere kazen en panna cotta. De kosten voor de hapjes zijn €12,50 pp. 

BUBBELS & BITES. Mousserende wijnen hebben het voordeel dat ze met bijna alle gerechten gecombineerd kunnen worden. Bij deze proeverij breiden we de bubbels uit met 6 bijpassende bites. Kosten € 12 pp.


Evenementen 

Kijk voor alle (wijn)evenementen op www.gansnerlotte.nl/evenementen 


Aanmelden

Wat leuk dat je je wilt aanmelden voor een wijncursus bij Wijn aan Zee. Gebruik hiervoor het onderstaande reserveringsformulier. Gelieve de naam van de cursus of proeverij, de gewenste datum en het aantal personen toe te voegen. 

Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact met me opnemen via M 06-25425318.